ovenschotel
Diner

Gezonde koolhydraatarme ovenschotel

Een ovenschotel is lekker en snel klaar! Je kan het een dag op voorhand maken als je de volgende avond niet veel tijd hebt om te koken. Ideaal dus als je het druk hebt op het werk.
Bij mij is het schooljaar weer van start gegaan dus wordt het goed plannen om alles rond te krijgen. Ook wordt het nu sneller donker en dat is niet zo ideaal om mooie foto’s voor de blog te maken. Het zal dus een beetje puzzelen worden!
Toch wil ik jullie blijven voorzien van lekkere en gezonde receptjes. Nu het wat kouder begint te worden kan ik lekkere stoofpotjes en ovenschotels beginnen maken. Ik kijk er al naar uit!
De ovenschotel die ik klaarmaakte is zonder pasta of aardappelen. Om toch een goede binding te krijgen, gebruikte ik ricotta. Dit vind ik altijd super lekker! Ik gebruikte ook een klein beetje melk en gruyère om een soort van bechamelsaus te bekomen. Er zitten heel veel groentjes in zodat je zeker je aanbevolen portie binnen hebt voor die dag!

ovenschotel

GEZONDE KOOLHYDRAATARME OVENSCHOTEL
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
 • 1 courgette
 • 200 g wortelen
 • 100 g magere hamblokjes
 • 125 ml rijstmelk
 • 125 g ricotta
 • 50 g gruyère
 • peper en zout
Bereiding
 1. Was de groenten.

 2. Snij de courgetten in kleine blokjes. De wortelen schel je en snij je in kleine rondjes of blokjes.

 3. Stoof de groenten halfgaar in een beetje olijfolie gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg de hamblokjes toe. 

  Zet ondertussen de oven aan op 180°C.

 4. Laat de melk lichtjes koken. Doe er de ricotta en gruyère kaas bij en meng alles onder elkaar. De saus is redelijk lopend. Doe er peper en zout bij. 

 5. Doe de groenten in een ovenschotel. Bedek alles met je kaas-& hesp saus. Doe er eventueel nog wat kaas over voor een korstje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *