Diner

Herfst salade met parelcouscous, pompoen, kerstomaten en rucola

Hoi! Weeral een tijdje geleden, maar ik heb nog eens een nieuw receptje voor jullie! En het is echt een toppertje, al zeg ik het zelf.

Een paar weken geleden hield ik met mijn vriendinnen een ‘Friendsgiving’. We moesten allemaal een gerechtje maken in het thema ‘herfst’. Uiteraard kon een receptje met pompoen hierbij niet ontbreken vond ik. Ik maakte een salade met allerlei groentjes en parelcouscous. Ik ben echt fan van parelcouscous. Je kan dit zowel warm als koud eten en je kan het met alles combineren.
Mijn vriendinnen waren echt fan van deze salade dus ik hoop jullie ook!

HERFST SALADE MET PARELCOUSCOUS, POMPOEN, KERSTOMATEN EN RUCOLA
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 flespompoen
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 zakje rucola
  • 200 g parelcouscous
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 50 g walnoten
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • mespuntje cayennepoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Snij de pompoen en aubergine in blokjes en doe in een ovenschaal. Plet het teentje look en doe dit eronder. Meng er Provençaalse kruiden door en kruid af met peper, zout en een snuifje cayennepoeder. Meng er ook nog een goeie scheut olijfolie door. Zet in de oven. 

  3. Na 30 minuten voeg je de kerstomaatjes toe en zet de schaal nog 10 minuten in de oven. (totale baktijd is dus 40 minuten). Dit kan ook iets korter zijn. Check de pompoen na 25 min of die al gaar is. De kerstomaten moeten er maar kort in. 

  4. Kook ondertussen de parelcouscous gaar. 

  5. Snij de rode ui in ringen en bak de rode ui in een pannetje aan. 

  6. Voeg de parelcouscous bij de groenten en werk af met gehakte walnoten, rucola en de rode ui. 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *