Diner

Linguine met asperges en parmaham

De bekende asperges à la flamande is een echte Belgische klassieker en eet ik heel graag. Vandaag giet ik dit recept in een andere vorm, namelijk op zijn Italiaans. Asperges zijn heel gezond.  Enkel moeten sommige mensen onder ons (blijkbaar 2/3 van de bevolking) het doen met stinkende pipi achteraf. 🙂
Dit ‘witte goud’ smaakt het beste in de lente. Dit gerechtje heb ik dan ook enkele weken geleden gemaakt. De asperges ben ik op de markt gaan halen voor een spotprijs. We hebben er wel 2 dagen van kunnen eten, zoveel hadden we er. Je moet ook goed zien of je er kwaliteitsvolle neemt. Ook is er een verschil in dikte. Ik heb ze graag niet te dik, maar ook niet te dun.
Het schillen van de asperges was een hele opgave. Ik wilde absoluut geen velletje missen want dat kan je je nadien tijdens het eten beklagen. Ook verteren de velletjes niet zo goed. Toch ben ik er goed in geslaagd om ze perfect te schillen (volgens mijn vriend).
Zoals ik dus al zei, ga ik ze op Italiaanse wijze maken. Ik maakte een crumble van zongedroogde tomaten en een citroensausje met Griekse yoghurt. Ik voegde er ook nog parmaham bij.

 

LINGUINE MET ASPERGES EN PARMAHAM
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
 • 200 g linguine
 • 10 asperges (dit is naar eigen smaak)
 • 100 g halfgedroogde tomaten in olie
 • 1 teentje look
 • 5 blaadjes basilicum (verse)
 • 50 g Parmezaanse kaas
 • 50 à 100 g paneermeel (kan verschillen, je kijkt naar de dikte van je crumble)
 • 4 schelletjes parmaham (mag meer zijn, dit is naar eigen smaak)
 • 1/2 sap citroen
 • 50 g Griekse yoghurt
 • 1 el Tzatziki kruiden (Oil and Vinegar)
 • peper en zout
 • olijfolie
Bereiding
 1. Zet een pot water op het vuur voor de pasta in te koken.

 2. Begin dan met het schillen van de asperges. Let goed op dat je geen velletje mist. Als dit klaar is begin je aan de crumble. Giet de tomaten af, maar bewaar de olie. Doe de tomaten in de beker van de hakmolen en voeg de geperste knoflook toe, het paneermeel, de parmezaan en de basilicumblaadjes. Laat de hakmolen draaien, voeg geleidelijk aan een beetje van de bewaarde olie toe tot je een crumble bekomt. Breng op smaak met peper en zout.

 3. Leg de asperges in een pot met koud water. Voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook. Als het water kookt, zet je de pot van het vuur. Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het kokend water. Reken zeker 5 à 10 minuten.

 4. Kook ondertussen ook de linguine gaar volgens de instructies op de verpakking.

 5. Als laatste maak je het sausje met de Griekse yoghurt. Schep de Griekse yoghurt in een potje en doe er de halve citroen bij. Als het te zuur is, doe je er nog wat olijfolie bij. Kruid met Tzatziki kruiden, peper en zout naar smaak. Je kan er eventueel nog andere kruiden bij doen.

 6. Als de pasta gaar is, giet je deze af. Doe hetzelfde met de asperges als ze gaar zijn.

 7. Roer de saus onder de pasta. Nu kan je beginnen dresseren. Neem een diep bord en schep hierin een portie pasta (met saus), doe daarover enkele asperges (in stukjes), de versnipperde parmaham en werk af met de crumble. Voeg nog wat versnipperde basilicumblaadjes toe op het einde.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *