Diner

Nasi goreng met gemberkip

Vroeger gingen mijn vriend en ik maandelijks wel eens naar de Chinees in het weekend. We konden daar zo hard van genieten. Maar zoals iedereen weet, is Chinees heel vettig. Mijn darmen konden dit absoluut niet goed verdragen en ik had de dag nadien dus wel veel last. Maar ja, ik had van zoveel eten last dus ik maakte me er geen zorgen over. Nu zullen die bezoekjes aan de Chinees nog even moeten wachten of zelfs niet meer gebeuren. Maar….. Je kan thuis ook zelf heerlijk Aziatisch koken!
Deze nasi goreng heb ik een eigen twist gegeven. In een klassieke nasi goreng zitten normaal erwtjes, ui, prei en sojascheuten. Deze ingrediënten heb ik niet gebruikt omwille van mijn darmen. Ik koos voor wortelen, selder en edamame bonen.
De kip nam mijn vriend voor zijn rekening. Hij marineerde deze met gember. Normaal ben ik geen fan van gember, maar deze marinade is echt om je vingers van af te likken. Gember heeft ook een helende werking. Het is een goed hulpmiddel tegen misselijkheid, een klacht die vaak voorkomt bij de ziekte van Crohn. Daarnaast werkt het windverdrijvend, ontstekingsremmend en helpt het ons immuunsysteem.

 

NASI GORENG MET GEMBERKIP
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 3 stengels selder
  • 2 wortels
  • 1 teentje look
  • 2 handjes vol edamame bonen (diepvries)
  • 1 el Ketjap manis
  • 1 ei
  • 125 g basmati rijst
  • 2 volle kipfilet
  • 2 kl sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 el kokosolie
  • 2 cm gember (verse)
  • peper en zout
Bereiding
  1. Zet een pot met water op het vuur. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Schil en rasp de gember. Vermeng nu de ingrediënten voor de marinade (gember, sojasaus, honing, kokosolie, peper en zout) en wrijf de kip ermee in. Zet vervolgens de kip 1 uur in de koelkast, dit gaat ervoor zorgen dat de marinade vast wordt.

  3. Snij de selder en wortels in kleine blokjes en bak ze in een beetje kokosolie in een wokpan. Zet er even een deksel op om ze beetgaar te koken. Doe de edamame bonen in een potje een steek ze 3 minuten in de microgolf. Verwijder de bolletjes uit de boontjes. Dit heb je nodig om in het gerecht te doen.

  4. Doe de rijst mee in de wok samen met de boontjes. Meng alles goed door elkaar en doe er nog een eitje bij en een eetlepel Ketjap manis. Doe er ook nog een teentje look bij. Kruid goed af met peper en zout.

  5. Wanneer de kip klaar is, haal je ze uit de schaal en gril ze 10 minuten in een grillpan. Draai de kip om en bestrijk ze weer met de marinade. Gril ze ook aan de andere kant 10 minuten.

  6. Als de kip gaar is, snij je ze in plakjes. Garneer de kip met de sesamzaadjes en leg ze mooi op de nasi goreng.

Geniet van je ‘ healthy fakeaway food’! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *