Diner

Parelcouscous met halloumi en courgette

Halloumi heb ik leren kennen in Santorini. We namen in een restaurant als voorgerecht veel een slaatje om te delen. Dit was het slaatje van het restaurant zelf dus geen typische salade, maar een beetje specialer. Deze salade bevatte halloumi. Wij waren er helemaal weg van omdat het warme gegrilde kaas is en het smaakte heel goed met de balsamico crème die erbij geserveerd werd. Halloumi is een Cryptiotische kaas. Omwille van zijn hoge eiwitgehalte (heel goed voor mij, weet je nog 😉 ) wordt het vaak in vegetarische gerechten gebruikt. Het heeft een ietwat zoutige smaak en is heel stevig van structuur. Het is een beetje een mix van mozzarella en feta vind ik. De kaas die ik kocht in AH is gemaakt van schapen- en geitenmelk. Doordat de kaas vacuümverpakt is, kan je hem wel een tijdje bewaren. Best handig!
Ik heb een gerechtje gemaakt met parelcouscous (ook te vinden in Albert Heijn), courgette (die ik uiteindelijk vergeten ben omdat ik hem in een potje apart had gezet), rucola en kerstomaten. Als afwerking gebruikte ik balsamico omdat dit heel goed past bij de kaas.

PARELCOUSCOUS MET HALLOUMI EN COURGETTE
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
 • 200 g parelcouscous
 • 15 kerstomaten
 • 1 courgette
 • 100 g rucola (naar eigen smaak)
 • 200 g halloumi
 • verse basilicum
 • olijfolie
 • peper en zout
 • balsamico crème
Bereiding
 1. Begin met het koken van de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.

 2. Snij de courgette in kwartjes en bak deze kort in olijfolie.

 3. Zet daarna even apart (vergeet hem op het einde niet toe te voegen bij de rest van het gerecht dus zet het goed in het zicht zodat je niet dezelfde fout maakt als mij).

 4. Snij de kerstomaten doormidden.

 5. Snij de halloumi in reepjes van ongeveer een twee centimeter.

 6. Bak deze aan in een grillpan totdat het goudbruin ziet. Je kan eventueel wat olijfolie toevoegen omdat het soms wat blijft plakken aan de pan. 

 7. Doe de parelcouscous in een kom, doe daarbij de courgette, kerstomaten, rucola, halloumi en en een goeie scheut olijfolie. Werk af met balsamico crème, peper en zout en verse basilicum. 

Geniet ervan!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *