Diner

Quiche met spinazie, ricotta en geitenkaas

Quiche is zo’n gerecht dat ik iedere dag zou kunnen eten. Je kan er eindeloos in variëren en je geraakt het niet beu. Ik toch niet!
Deze quiche kan je maken op je aankomende Paasbrunch, maar je kan het ook even goed als avondeten maken.
Bij zo’n brunch scoort een quiche altijd! Je kan het makkelijk op voorhand maken en last minute nog eventjes opwarmen als je wilt.
Ik maakte deze quiche met spinazie, ricotta en geitenkaas. Echt een perfecte combinatie. Het is ook niet zo zwaar, vind ik! Dat heb je wel soms met andere quiche recepten.
Ik laat jullie niet langer op jullie honger zitten en ik geef jullie hieronder het recept!
Laat het smaken!

QUICHE MET RICOTTA, SPINAZIE EN GEITENKAAS
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • Rol bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 2 el roomkaas
  • 150 g spinazie
  • kerstomaatjes
  • rolletje geitenkaas
  • 250 g ricotta
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • honing
  • spekjes
  • tijm
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Bak de spinazie aan in de pan met wat olijfolie en voeg het teentje look toe. Kruid met peper en zout.

  3. Rol de bladerdeeg uit in een springvorm en prik er gaatjes in.

  4. Meng in een kom de 4 eieren, 250 g ricotta en 2 grote eetlepels roomkaas. Kruid met peper en zout.

  5. Doe eerst het eimengsel in de vorm en nadien de spinazie erop.

  6. Halveer de kerstomaten en schik ze erover.

  7. Bak ondertussen de spekjes. Voeg de spekjes bij de taart.

  8. Maak plakjes van de geitenkaas en doe ze op de taart.

  9. Besprinkel nog met wat honing en tijm.

  10. Zet 30- 35 minuten in de oven op 180 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *