risotto
Diner

Risotto met groene asperges

Wat een lekker weertje buiten. Ideaal om jullie nog eens te voorzien van een blogpost met een kleine update over ons huis. De laatste weken hebben we vooral veel in de tuin gewerkt. Binnen is er enkel nog het dak dat moet worden afgebroken, maar dat staat in juli/augustus op de planning. Tijd genoeg nu dus om de tuin onder handen te nemen. Omwille van de grootte van de tuin + de hoeveelheid beton die erin verwerkt is (in tuinhuisjes en paadjes) is dit geen kleine karwei. We zijn nu al een paar weken bezig en we zijn nog niet volledig klaar. Het begint er wel al op te lijken en we zijn al heel tevreden met het resultaat. De tuin is zoiets dat de meeste mensen misschien op het laatste onder handen nemen in een renovatie. Maar meestal blijft dit dan liggen en komt dat er de eerste maanden/jaren niet meer van. Wij wilden dit risico niet nemen en doen het er ineens bij. Zo zitten we volgende zomer in een mooie tuin met (hopelijk ­čśë ) een mooi afgewerkt huis op de achtergrond.
Buiten de tuin zijn we ook bezig geweest met het zoeken naar een aannemer en “halleluja” we hebben iemand gevonden waar we ons goed bij voelen. We zijn deze week zelfs al de ramen gaan kiezen! Zo wordt het toch al wat concreter en beginnen we ook me de opbouw want voor mij is dit wel wat motiverender dan enkel de afbraak.

In tussentijd probeer ik nog steeds gezond en afwisselend te koken. Zo maakte ik deze week deze heerlijke risotto met groene asperges. De asperges heb ik voor de eerste keer in de oven gemaakt. Super makkelijk en ook lekker. Ik heb ze ingerold in een plakje Parmaham. Heerlijke combinatie! Het smeuïge van de risotto maakt het gerecht helemaal af.

RISOTTO MET GROENE ASPERGES
Aantal personen: 2 personen
Ingredi├źnten
 • 150 g risottorijst
 • 1 bussel groene asperges
 • 30 ml witte wijn
 • 30 g geraspte parmezaan
 • peper en zout
 • 400 ml kippenbouillon
 • 5 plakjes parmaham
 • 1 teentje look
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180┬░C. 

  Snij de kopjes (het lekkerste van de asperges) en snij het onderste gedeelte in stukjes. De kopjes moeten zo’n 5 ├á 6 cm zijn. 

  Wikkel een plakje parmaham rond elk aspergekopje, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 2. Pel en snipper de look. Fruit de look aan, voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Voeg de aspergestukjes toe. Blus met de wijn, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.

 3. Voeg een lepel warme bouillon toe en blijf roeren. Voeg telkens een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is.

 4. Roer de helft van de parmezaan door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto afgedekt nog 5 minuten rusten. Serveer met de asperges en nog wat extra parmezaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *