Diner

Risotto met venkel en gedroogde Parmaham

Venkel maak ik eigenlijk niet zo heel veel klaar. Ik vind het heel sterk smaken en ik weet nooit goed met wat ik dit kan combineren. Mijn mama maakte het vroeger altijd in currysaus, maar curry is een te sterk kruid voor mijn darmen, dus dit is nu geen optie meer.
Op de markt zag ik venkel liggen en ik heb het toch maar eens gekocht. Maar nu moest ik er wel nog iets mee maken natuurlijk. Ik ging online op zoek naar verschillende recepten. Ik vond na lang zoeken een super leuk recept met risotto en Parmaham. Ik ben verzot op Parmaham dus besloot ik om het eens te proberen. Ik heb het recept van www.15gram.be. Ik heb enkel de ui weggelaten, voor de rest heb ik het recept gevolgd.
Ik heb de Parmaham (de eerste keer) wel iets te lang in de oven gelaten waardoor de oven heel hard begon te roken. Grote paniek eventjes (haha), maar dus mijn tip aan jullie is om de Parmaham maar heel kort in de oven de grillen want hij is direct klaar.
Ik vond het een heel lekker gerecht, hopelijk jullie ook!

 

RISOTTO MET VENKEL EN GEDROOGDE PARMAHAM
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 venkel
  • 125 g risotto
  • 20 g boter
  • 375 ml groentebouillon
  • 6 plakjes Parmaham
  • 1 teentje look
  • scheutje witte wijn
  • parmezaan
  • 50 g rucola
  • peper en zout
  • olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de grill van de oven op 200 °C. Snij de venkel in kleine stukjes en pers de knoflook.

  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes Parmaham. Zet 2-3 minuten onder de grill, totdat de ham mooi krokant is. Breek in stukjes.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel en de knoflook zachtjes voor 7-9 minuten. Blus met de witte wijn. Doe er nadien nog een beetje water bij. Kruid goed af met peper en zout.

  4. Breng ondertussen 375 milliliter water aan de kook en los hierin de groentebouillon op. Kook de risotto 15 minuten. Roer regelmatig om. 

  5. Doe de risotto bij de venkel en doe er nog een klein beetje witte wijn bij.

  6. Roer vlak voor het serveren de geraspte parmezaan en de rucola door de risotto. Serveer in een kommetje met de gedroogde Parmaham.

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *