summer rolls met pindakaas
Diner

Summer rolls met pinda-limoensaus

Onlangs opende er in Antwerpen Rice ’n Roll. Dit is een nieuw concept van Lucy Chang waar ze enkel Vietnamese summer rolls serveren. Ik kwam hun pagina tegen op Instagram en door het zien van hun prikkelende foto’s, besloot ik om het ook eens uit te proberen.
Summer rolls zijn eigenlijk de gezondere versie van spring rolls. Deze ken je waarschijnlijk wel van bij de Chinees onder de naam loempia. Ze worden gebakken in frituurvet, wat dus niet zo gezond is (voor de darmen). Summer rolls daarentegen worden gemaakt in lichter rijstpapier en worden niet gefrituurd, maar je eet ze rauw. Je vult ze met alles wat je maar wilt of in huis hebt. Je kan er kleurrijke groenten in stoppen, maar ook fruit of vis. Doordat het rijstpapier doorzichtig is, zie je ook echt alle ingrediënten erin zitten. Een mooie presentatie gegarandeerd! 😉
Het is ook wel een klein kunstje om ze mooi op te rollen, maar uiteindelijk viel dat goed mee vond ik. Het is even zoeken, maar best nog wel leuk om te doen. Het is eigenlijk meer knutselen dan koken. En is dat nu juist iets dat leerkrachten graag doen!
Ik maakte er nog een pinda-limoensausje bij omdat dit er goed bij past (volgens veel recepten op internet). Ik zelf ben niet zo zot van pindakaas, maar mijn vriend wel en hij vond het sausje geweldig!

SUMMER ROLLS MET PINDA-LIMOENSAUS
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
 • 1 avocado
 • 1 mango
 • 6 surimisticks
 • 1/2 komkommer
 • 4 rijstvellen
 • 100 g glasnoedels
 • 2 el pindakaas
 • 1 el sojasaus
 • 1 à 2 el limoensap
 • 1 tomaat
Bereiding
 1. Begin met het maken van de pinda-limoensaus. Meng de pindakaas met de limoen, sojasaus en een beetje water. Roer goed tot het een mooi sausje wordt. 

 2. Snij de avocado, mango, surimisticks, komkommer en tomaat in julienne. 

 3. Week de rijstvellen in water zodat ze soepel worden. Het lijkt wel op een zeemvel.

 4. Maak een houten plank nat en leg daar je rijstvel op. Leg een hoopje groenten in het midden van je vel. Start aan de onderkant van het vel bij het oprollen! Vouw nu de zijkanten van het rijstvel naar binnen. Ze mogen hierbij elkaar gerust wat overlappen. Vouw de onderkant van het rijstvel omhoog. Trek de vulling goed strak en rol de ingepakte vulling nu verder omhoog.

 5. Maak zoveel summer rolls als je zelf wenst.

 6. Serveer er nadien nog de pinda-limoensaus bij. 

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *