Diner

Sushi à la Linsey

Ik eet heel graag sushi. Als het kon at ik het elke dag. In maart heb ik enkele weken in het ziekenhuis gelegen (toen ze ook ontdekt hebben dat ik de ziekte van Crohn heb). De eerste weken kreeg ik restarme voeding. Wat hield dit juist in? Elke dag gezeefde bouillonsoep, droge rijst of pasta met wat kip en als dessert een droog stukje cake (joepie). Als je dacht dat dit al erg was, het kon nog erger. Mijn darmen waren zo hard ontstoken dat de dokters beslisten om mij via een sonde voeding te geven. Ik mocht twee weken lang niks van vast voedsel eten. Dit was mentaal zeer zwaar voor mij. Zeker als je 24 uur op 24 in een ziekenhuisbed ligt en je bijna niks kan doen buiten voornamelijk tv kijken. En wat is er tegenwoordig zo hip op tv? Je kan het al raden: kookprogramma’s natuurlijk! Ik martelde mezelf om hiernaar te kijken, want ja, “dan kan ik toch mentaal eten”, zei ik dan tegen mijn vriend. Waarom ik dit mezelf aandeed? Ik weet het niet. Vaak dacht ik ook aan wat ik als eerste ging eten als ik uit het ziekenhuis kwam. Het antwoord was uiteraard sushi! Eens ik uit het ziekenhuis was, moest ik de eerste weken nog licht verteerbaar eten en kon ik dus best nog even wachten met sushi. Sinds ik thuis ben, heb ik zelfs nog maar één keer sushi gegeten. En na die ene keer heb ik best wel wat last gehad van mijn darmen. Daarom besloot ik om dit zelf eens te maken. Ik ging in de winkel een sushi kit, wat verse groenten en fruit kopen en ik begon eraan!

SUSHI À LA LINSEY
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
 • 1 komkommer
 • 1 avocado
 • 1 mango
 • 1 ei
 • beetje bloem
 • zonnebloemolie
 • scampi's
 • panko
 • surimi (krabsticks)
 • gerookte zalm (van goede kwaliteit)
 • gepofte rijst
sushikit (bevat: 2x125g sushi rijst, 40g rijstazijn, 40g soja saus, 4 sushi nori, gember, wasabi pasta, bamboe mat, eetstokjes)
Bereiding
 1. Zet een pot water op het vuur voor de rijst.

 2. Vul een potje met panko en klop in een ander potje het ei los. Vul ook een potje met bloem. Neem de scampi’s erbij en dompel deze eerst in de bloem, nadien in het ei en als laatste in de panko. Bak ze dan in een goed laagje zonnebloemolie. Draai ze af en toe eens om en bak ze tot ze goudbruin zijn. Laat ze nadien uitlekken op een stukje keukenpapier.

 3. Hierna begin je de avocado, mango, komkommer, zalm en surimi in reepjes te snijden.

 4. Ondertussen kookt het water en leg je de twee zakjes rijst er voorzichtig in. Laat ze zeker 18-20 minuten koken. Als de rijst gaar is, haal je het voorzichtig uit het zakje en laat het afdruipen. Meng de warme rijst met de sushi- rijstazijn. Laat dit eventjes afkoelen.

 5. Leg 1 blad nori met de ruwe kant naar boven op het matje. Doe 1/4 van de rijst erop en laat bovenaan 7 cm open zodat je goed kan rollen.

 6. Vulling 1: krabsticks, mango en komkommer

  Vulling 2: scampi met panko, mango en avocado

  Vulling 3: zalm, avocado en gepofte rijst

  Vulling 4: krab, zalm, mango en komkommer 

Eet smakelijk!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *