Hotspots

La Taqueria

Onlangs ben ik in La Taqueria in Antwerpen gaan eten met vriendinnen. La Taqueria bevindt zich op Het Zuid in Antwerpen tussen allerlei gezellige restaurantjes. Het is een Mexicaans restaurant dus voor mij wel wat riskant qua pikant eten en veel groenten die ik niet kan verdragen. Ik ben ook niet zo verzot op taco’s (wat ze er voornamelijk serveren), maar ik besloot toch om  mee te gaan. Ik wil sowieso mijn ziekte mijn sociaal leven niet laten beïnvloeden + ze hadden er zoete aardappelfrietjes en die moest ik toch wel proeven!
Op hun website staat er dat ze waanzinnig lekker zelfgemaakte taco’s serveren. Deze taco’s namen mijn vriendinnen voor hun rekening. We namen de COCHINITA PIBIL (hilariteit verzekerd bij het uitspreken van deze naam) en CHICKEN TENDER. De eerste taco is met pulled pork, ajuin, verse kaas en koriander. De tweede taco is met krokante citroen kip, sla, tomaat en een koriander-limoensausje. De taco met de pulled pork was wat droog. Misschien konden er wat groentjes bij zodat het wat meer smaak had. De taco met de krokante kip was heel sappig. Er zat wel iets te veel koolsla tussen en hier mochten misschien ook iets meer groentjes bij!
Ik nam de CHICKEN QUESADILLA. Op de kaart staat het onder de categorie FINGERFOOD, maar je kan gewoon vragen om het bij het hoofdgerecht te brengen. We deden hetzelfde met de zoete aardappelfrietjes, die trouwens overheerlijk waren. Volgens ons zat er een geheim ingrediënt in omdat ze zo knapperig waren. We vroegen het aan de serveerster, maar die wist er niet meteen een antwoord op. Wij dachten dat het suiker was. 😉 Over de frietjes zit een heel lekker, maar vrij pikant sausje. Pas hier dus mee op als je niet goed tegen pikant kan!
Wat ik van mijn quesadilla vond? Ik vond hem heel lekker, maar na een tijdje begon het wel te vervelen als je dit als hoofdgerecht neemt. Er zat voornamelijk kaas en kip in. Misschien toch beter dat je dit neemt als voorgerecht en deelt met je gezelschap.
Alle taco’s worden trouwens met koriander gemaakt. Niet iedereen is daar fan van (inclusief ik). Je kan ook gewoon zonder koriander vragen! 😉
We vonden het een zeer geslaagde avond en ook de bediening was dik oké vond ik. De serveersters kwamen verschillende keren vragen of alles in orde was en ze waren ook heel vriendelijk.

taqueria, taco's

Deze hotspot is zeker een aanrader als je van lekker Mexicaans eten houdt. De prijs valt zeker ook goed mee vonden wij. We hebben ongeveer 90 euro betaald met vijf personen voor taco’s, quesadilla’s, zoete aardappelfrietjes, water, 2 glaasjes wijn en 2 homemade ice tea’s (ook een topper trouwens).
Moest je nog niet overtuigd zijn van hoe lekker het daar is, ga het dan zelf eens uitproberen! 😉

Smakelijke groetjes,

Linsey

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *