Hotspots

TOQUE-TOK

Het einde van de maand nadert dus hoog tijd voor nog eens een review. Ik ga proberen elke maand een review van een restaurant met jullie te delen.
Ik vind het altijd fijn om nieuwe hotspots of leuke restaurants te ontdekken. Desondanks dat ik niet alles “mag” eten, geniet ik er toch nog van om op restaurant te gaan.
Vorige maand zijn we in Toque- Tok gaan eten. Dit is een restaurant waar kip de hoofdrol speelt. Het heeft een eenvoudige kaart, maar toch zijn de gerechten zeer verfijnd. Het idee achter dit concept komt van Roger Van Damme, bekend van zijn overheerlijke desserten. Voor Toque- Tok heeft hij dus ook de desserten bedacht. Dit was toch wel een extra trigger voor mij om het eens een bezoekje te brengen.
Je kan makkelijk online reserveren wat voor mij toch ook wel belangrijk is omdat ik niet graag bel. Het restaurant ligt in Schelle naast/achter de Boomsesteenweg. Best dus wel aangeraden om met de auto hiernaartoe te gaan.
Bij het binnenkomen was ik al helemaal verkocht door het interieur. Het heeft echt een gezellige en gemoedelijke sfeer met donkere tinten en hout. De decoratie is ook helemaal in thema van kippen (tot de toiletten toe zelfs). We kregen een tafeltje aan de raam en er werd ons al meteen een amuse aangeboden. Dit was een huisgemaakte kipsalade, chips, kipfilet en broodstokjes. Als aperitief namen we de huiscocktail Toque- Tok. Deze was super lekker en verfrissend. Hij was gemaakt op basis van Gin.

We namen geen voorgerecht omdat we toch nog een plaatsje wilden houden voor een dessert. De hoofdgerechten die we kozen waren vol au vent, pulled chicken, kip cordon blue en Balinese kippensaté. Ik nam de vol au vent en ik moet eerlijk zeggen, het was de beste die ik ooit al had gegeten. De kip was super mals en in het koekje zat nog een crème van kaas (denk ik). Dit maakte het toch dat tikkeltje specialer dan een gewone vol au vent. Mijn vriend nam de kip cordon blue. Ook deze was heel mals en super lekker. Mijn schoonmoeder nam de Balinese kippensaté en vond dit ook verrassend van smaak. Dit had echt een Oosterse toets. Mijn schoonvader nam de pulled chicken. Deze lag tussen een soort van hamburgerbroodje. Soms kan het zijn dat als je pulled vlees neemt, dit heel droog smaakt. Dat was hier zeker niet het geval. Het had een lekkere gerookte smaak.
We namen er ook de huisgemaakte kroketten met pancetta en kaas bij. Deze waren OVERHEERLIJK.

Als afsluiter namen we (uiteraard) nog een dessert. Hier had ik al heel de avond naar uitgekeken. Ik koos voor eitje Toque- Tok. Dit zijn drie gevulde eitjes met chocolade mousse: puur, melk en karamel chocolade, afgewerkt met een zoete dooier van passievruchten. Ik heb hier maar één woord voor: verrukkelijk! Mijn vriend nam spiegeleitje Toque- Tok. Dit is een luchtige panna cotta met een zoete dooier van exotische coulis.

 

Voor de prijzen moet je het zeker niet laten om Toque- Tok een bezoekje te brengen. De voor- en nagerechten zijn rond de 10 euro en de hoofdgerechten rond de 20 euro. Valt dus super goed mee en zeker voor wat je krijgt is het dit dubbel en dik waard. Mij zien ze hier zeker nog eens terug al was het enkel maar voor de heerlijke desserts! 😉 Ohja en de top-bediening!!

Smakelijke groetjes,

Linsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *