Lunch

Broodlunch met Griekse spread

Hoi, hoe gaat het nog met jullie? Iedereen nog gezond? Ik voel me nog zeer fit en gezond en ben volop bezig. We zijn nog steeds druk bezig met renoveren in ons huis. Heel de benedenverdieping hebben we zelf getegeld en we zijn ook bezig met de afwerking van het plafond en de muren. Dus hopelijk kan ik binnenkort beginnen schilderen en dan is echt het einde in zicht! Door de Corona hebben wel bepaalde leveringen vertraging opgelopen zo hebben we nog geen keuken en warm water. Hopelijk komt dit snel in orde zodat we snel kunnen verhuizen.

In tussentijd heb ik een nieuwe favoriete bezigheid namelijk brood bakken. Ik ontdekte de broodmixen van Niamh. Ze hebben er verschillende in hun gamma, maar ik probeerde de Vital oats en Crunchy gold. De Vital oats is wat zachter van smaak en het brood is lichter. De Crunchy gold is een donkerder brood en smaakt wat sterker door. Beide zijn super lekker en heel makkelijk te maken. Je moet enkel water toevoegen!
Ik maakte zelf nog een spread met Philadelphia! Hieronder vinden jullie het recept hiervan.

GRIEKSE SPREAD
Aantal personen: 2 personen
Ingredi├źnten
  • 1 potje Philadelphia met komkommer en feta
  • 1 pakje gerookte zalm
  • dille
  • peper en zout
  • 1 el citroensap
  • radijzen
Bereiding
  1. De Philadelphia met feta en komkommer koop je zo in de winkel. Vind je dit niet dan voeg je aan de natuur roomkaas nog feta en sliertjes komkommer toe.

  2. Snij de gerookte zalm in reepjes en voeg toe aan de roomkaas. Kruid met peper en zout en dille naar smaak. Voeg ook nog wat citroensap toe.

  3. Beleg je boterham ermee en werk af met radijzen.

Geniet van je lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *