Lunch

Picknick salades

Wat een Z-A-L-I-G weer! De zon schijnt nu al enkele dagen volop dus tijd voor een picknick in het park met mijn vriend. Dit stond al lang op onze planning, maar door onze drukke agenda’s is het er nog niet van gekomen. Vandaag hadden we een dagje vrij dus trokken me met de fiets naar het park. Ik stond vandaag wat vroeger op en ik bereidde een heerlijke Griekse couscoussalade en een chicken Caesar pastasalade.
Met deze twee zomerse salades maak je elke picknick of barbecue compleet. Ze zijn in een wip klaar en ze zitten boordevol smaak. Daarbovenop zijn ze ook nog eens lekker gezond. Wat wil je nog meer?
Bij een picknick is het ook altijd leuk om kleine hapjes te hebben. Zo maakte ik nog tomaat/mozzarella stokjes. Ook kocht ik een potje met verschillende tapenades om te dippen.

PICKNICK SALADES
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 200 g penne
  • 1 Romeinse sla
  • 500 g kerstomarten (mix van verschillende kleuren)
  • 100 g Philadelphia meditterane kruiden
  • 200 g kippenreepjes
  • handje vol croutons
  • Parmezaanse kaas
  • Bieslook (versiering)
  • 120 g couscous
  • 100 g feta
  • 1/2 komkommer
  • 1 granaatappel
  • 10 blaadjes munt (verse)
Bereiding
  1. Zet een pot water op het vuur voor de pasta in te koken. Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Ik doe meestal ook nog een bouillonblokje in het water voor de couscous wat meer smaak te geven.

  3. Laat de penne en de couscous even afkoelen.

  4. Begin met het snijden van de kerstomaten. Halveer ze en verdeel ze in twee kommen. De ene helft gaat in de couscoussalade en de andere helft in de pastasalade.

  5. Snij de komkommer in blokjes. Verwijder dan de pitjes uit de granaatappel. Voeg dit alles bij de couscous en de helft van de kerstomaten. Strooi er ook nog wat feta en munt over.

  6. Neem een beetje pastawater en doe dit bij de Philadelphia. Maak er een lopend sausje van en strooi dit over de pasta (en de kerstomaten). Doe er dan de kippenreepjes bij. Versnipper de Romeinse sla erover. Werk op het einde nog af met wat bieslook, croutons en een beetje parmezaan.

Geniet van je picknick of BBQ (en van het mooie weer)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *