chippudding met blauwe bessen
Ontbijt

Chiapudding met bosbessen

Chiazaad is bestempeld als ‘superfood’ omdat het veel goede voedingstoffen bevat die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Er zitten ook enorm veel voedingsvezels in. Daarom eet ik dit als ik last heb van mijn stoelgang (obstipatie). Het is ook erg bevorderend voor de spijsvertering. Daarnaast zitten er ook omega-3 vetzuren in én veel eiwitten (ideaal voor mij). Deze omega-3 vetten zijn belangrijk voor de gezondheid van de hersenen. Ook mooi meegenomen dus.
Ik wilde deze chiapudding voornamelijk maken omdat ik (weer) in een periode zit dat ik moeilijker naar het toilet kan gaan. Ik heb hier wel meer last van door mijn ziekte. De dokter heeft me onlangs speciale zakjes voorgeschreven met zaadjes in die ik dagelijks extra moet innemen. Dit zijn extra vezels. Dit helpt wel een beetje, maar toch probeer ik met mijn voeding mijn stoelgang op gang te krijgen. Ik probeer dus veel vezels te eten, maar voor ’s morgens wilde ik eens iets anders dan de normale havermoutpap of yoghurt met havervlokken. Vandaar deze chiapudding!

 

 

CHIAPUDDING MET BOSBESSEN
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
 • 3 à 4 el chiazaad
 • 150 ml sojamelk (ongezoete)
 • 1/2 kl kaneel
 • 2 el agavesiroop
 • handje blauwe bessen (bevroren)
 • pecannoten
 • blauwe bessen (vers)
Bereiding
 1. Begin een dag voordien met de chiapudding. Het beste is om het chiazaad even in een keukenmachine of vijzel te vermalen, al is het voor de smaak niet nodig. Zo worden nadien de omega-3 vetten beter opgenomen. 

 2. Meng daarna het chiazaad met de sojamelk, agavesiroop, bevroren bosbessen en kaneel. Proef zelf even hoeveel siroop en kaneel je lekker vindt.

 3. Roer goed door en dek af. Let erop dat de zaadjes overal zitten en niet enkel onderaan. Ander stijft de pudding niet op. 

 4. Laat dit minimaal 3 uur of een hele nacht afgedekt in de koelkast staan. 

 5. Werk het nadien af met noten en verse blauwe bessen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *