Ontbijt

Cottage cheese broodjes

Deze broodjes zijn echt heerlijk als tussendoortje of tijdens een high tea. Ze lijken een beetje op scones qua structuur en ook de bereiding is ongeveer hetzelfde. Enkel hier zit een geheim ingrediënt in namelijk cottage cheese! Ik had nog een potje over dus ik zocht wat ideetjes op tot ik op deze broodjes uit kwam. Ik gebruikte magere cottage cheese van AH dus qua vetten zit die zeker goed. Je krijgt bovendien ook nog eens veel eiwitten binnen.

COTTAGE CHEESE BROODJES
Aantal personen: 24 broodjes
Ingrediënten
  • 360 g cottage cheese
  • 100 g suiker
  • 500 g bloem
  • 4 eieren
  • 1/2 el vanille extract
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1 kl baking soda
  • 1//2 el witte azijn
  • 1 ei (voor de bruine kleur)
Bereiding
  1. Mix de cottage cheese, suiker, eieren en vanille in de blender of met een mixer.

  2. Meng in een kleine kom de baking soda met de azijn. Dit zal een beetje schuimen. Voeg het bij het mengsel.

  3. Doe dan het bakpoeder en de bloem erbij.

  4. Bebloem je werkblad want het deeg plakt heel erg. Verdeel het deeg in 24 stukjes.

  5. Rol er balletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  6. Bestrijk ze met het ei en besprinkel met wat suiker.

  7. Bak ze 20 minuten op ongeveer 180 graden.

  8. Bewaar ze in een afgesloten doos of vries ze in nadat ze volledig afgekoeld zijn.

  9. Je kan ze alijd nog eens in de microgolf opwarmen dan worden ze terug zachter.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *