WOK MET RIJSTNOEDELS. TOFU EN PAKSOI

Aantal personen 2 personen

Ingrediënten

  • 200 g rijstnoedels
  • 1 à 2 cm gember
  • 100-150 ml kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • 5 stengels paksoi
  • sperziebonen (naar eigen smaak)
  • 2 wortels
  • 125 g tofu
  • 3 à 4 kl sojasaus
  • 1 kl ketjap manis
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de tofu in blokjes en bak deze goudbruin in de wok met kokosolie.  Karameliseer ze met de sojasaus en ketjap manis.  

  2. Snij de wortels in sliertjes met de spiraalsnijder en snij de paksoi fijn. Je kiest zelf of je de bladeren gebruikt of niet. 

  3. Kook ondertussen de rijstnoedels gaar zoals op de verpakking staat.

  4. Kook de boontjes ook kort even mee op het einde. 

  5. Doe de sliertjes wortel en paksoi bij de tofu in de wok. Doe er dan de boontjes bij en op het laatste de rijstnoedels. Roer goed om. 

  6. Doe er nu nog de kokosmelk en de gember bij en kruid goed af met peper en zout.

Tips en Weetjes

Je kan de paksoi niet zo lang bewaren!