HOMEMADE GRANOLA

Aantal personen 8 personen

Ingrediƫnten

  • 250 g havervlokken en speltmout gemengd
  • 120 g gemengde noten (pecannoten, hazelnoten, amandelnoten,...)
  • 2 el kokosolie
  • 2 el agavesiroop (of honing, ahornsiroop)
  • 5 el water
  • 20 g pure chocolade (naar eigen smaak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 

  2. Neem 100 g van de noten en maal ze fijn tot meel in de blender. Dan neem je de overige 20 g en die hak je grof zodat er nog stukjes overblijven.  

  3. Neem de havervlokken en speltmout en meng het bij de noten. Doe er dan de agavesiroop bij en roer goed om.

  4. Smelt de kokosolie en doe die ook bij het mengsel. 

  5. Doe er dan de lepels water bij zodat de granen straks knapperig worden. 

  6. Meng alles goed door elkaar.

  7. Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier.

  8. Zet voor 20 minuten in de oven op 160 graden. Roer regelmatig om zodat het niet aanbakt.

  9. Hak ondertussen de chocolade fijn. Meng het onder de lauwe granola.

  10. Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kan het 2 Ć  3 weken bewaren!