KRUIDIGE POMPOENCAKE

Aantal personen 6 personen

Ingrediƫnten

  • 3 eieren
  • 250 g speltbloem
  • 400 g pompoenblokjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 kl vanillepoeder of aroma
  • snuifje zout
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 100 g magere roomkaas
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 1 kl vanillepoeder of aroma
  • walnoten

Bereiding

  1. Kook de pompoenblokjes in een grote pan water in 10 minuten zacht en gaar. Giet de pompoenblokjes af en laat ze even afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Roer in een grote kom de speltbloem, bakpoeder, suiker, kaneel en speculaaskruiden goed door elkaar.

  3. Mix de pompoenblokjes samen met de eieren, kokosolie en vanille in de blender tot een glad mengsel.

  4. Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met speltbloem en roer het beslag goed door elkaar met een garde. Werk af met een snuifje zout. 

  5. Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad.

  6. Bak de cake 40 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de Pompoen Cake afkoelen in de oven, dan stort hij niet in!

  7. Als de cake helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping!

    Mix voor de topping de creamcheese, Griekse yoghurt, honing en vanille in een kom goed door elkaar.

  8. Smeer de topping uit over de cake, hak de noten fijn, strooi deze over de topping en je gezonde cake is klaar!