MAALTIJDSALADE MET SPERZIEBOONTJES, ZOETE AARDAPPEL EN KALKOEN


Aantal personen 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 400 g sperziebonen
  • 2 handjes vol kerstomaten
  • 250 g kalkoenfilet
  • zakje gemengde sla
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 kl kurkuma
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 à 3 kl Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Zet een pot water op het vuur.

  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Was de boontjes en snij de uiteinden ervan af. Kook de boontjes samen met de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar.

  3. Snij de kalkoen in blokjes en kruid met kurkuma, paprikapoeder, peper en zout. Bak ze mooi goudbruin in de pan in een beetje olijfolie.

  4. Doe dan de kalkoenblokjes, zoete aardappel en boontjes in één grote kom. Doe er op het einde nog het zakje sla bij en de kerstomaten. 


  5. Werk af met Provençaalse kruiden, olijfolie, peper en zout.

Tips en Weetjes

Je kan de salade makkelijk koel bewaren en de volgende dag als lunch meenemen naar je werk! Je zal zeker over hebben. ;-)