HOMEMADE ZALMBURGER MET SPINAZIE EN TZATZIKI

Aantal personen 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g zalm (verse)
  • 1/2 el mosterd
  • 25-30 g paneermeel
  • 1 ei
  • 200 g spinazie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 à 2 el tzatziki kruiden (Oil and Vinegar)
  • 1/2 komkommer
  • 1 kl dille
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 speltbroodjes (ik nam de verse bakkersbollen van AH)

Bereiding

  1. Snij de zalm in stukken en maal ze in de blender (niet te fijn).

  2. Meng het eitje, paneermeel, mosterd, peper en zout erdoor. Maak er mooie burgers van. Ik kon er vier kleine burgers van maken. Je kiest zelf de grootte maar.

  3. Zet afgedekt in de koelkast en laat opstijven.

  4. Maak ondertussen de saus. Meng de Griekse yoghurt met de tzatziki kruiden, een beetje olijfolie, dille, peper en zout. Werk af met sliertjes komkommer. Deze kan je maken met een spiraalsnijder.

  5. Haal de burgers uit de koelkast en bak ze in een grillpan. Wok ondertussen de spinazie in een beetje olijfolie.

  6. Nu kan je beginnen met het beleggen van je broodje. Leg eerst een laagje spinazie, daarop je zalmburger en werk af met de tzatziki en wat komkommersliertjes.

Tips en Weetjes

Als je last hebt van diarree vermijd je best mosterd.