Zoetigheid

Havermoutkoekjes met banaan

Deze koekjes had ik op een half uurtje klaar. Ik had zin om eens een gezond tussendoortje te maken.
In de supermarkt ben ik op zoek gegaan naar gezonde tussendoortjes, maar dit is amper te vinden. Als je dan toch iets hebt gevonden, is het oftewel heel duur of het ziet er niet lekker uit. ­čÖé
Ik ging dus maar zelf aan de slag. Ik nam wat havermout, bananen en donkere chocolade. Ik had nog wat kokosschilfers liggen dus die heb ik er dan ook maar ineens bij gegooid. Om het wat smeuïger te maken, deed ik er nog een scheutje lactosevrije melk bij. Voor de iets zoetere smaak gebruikte ik agavesiroop.
Toen ik deze koekjes maakte, gingen we diezelfde avond nog naar een etentje bij mijn ouders. Omdat mijn vader sinds kort een dieet volgt, gaf ik hem enkele van deze heerlijke koekjes cadeau. En ze zijn goedgekeurd door hem. Ik raad wel aan om ze niet te lang bij te houden, omdat ze zacht van structuur zijn en de banaan anders heel sterk begint te ruiken.

HAVERMOUTKOEKJES MET BANAAN
Aantal personen: 4 personen
Ingredi├źnten
  • 2 bananen (rijpe)
  • 6 el havermout
  • 1 kl agavesiroop
  • 25 g chocolade (donkere)
  • scheutje melk
  • handje vol kokosschilfers
Bereiding
  1. Doe de havermout in een mengkom en voeg de geplette bananen toe. Voeg een klein scheutje melk toe. Doe er dan kleine stukjes donkere chocolade bij. Je kan er eventueel nog kleine stukjes kokosschilfers bij doen. Kneed kleine bolletjes en leg het beslag op een bakplaat. 

  2. Bak ze 20 minuten in de oven op 180 graden.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *