Zoetigheid

Panna cotta met passievrucht en mango

Mr. Healthybelly was vorige week jarig en hij mocht dus kiezen wat er op het menu stond. Hij is verzot op lasagne dus maakten we samen lasagne (volgens zijn recept). Als dessert koos hij panna cotta. Vroeger maakte hij voor mij ofwel panna cotta als verrassingsdessert of een chocolade moelleux. Dit zijn zijn twee toprecepten. Hij wilde dit nu dus ook zelf maken. Jaja, op zijn eigen verjaardag zelf het dessert maken. Ik hielp hem uiteraard wel en gelukkig is het snel klaar. Het moet enkel een tijdje opstijven in de koelkast. Ik deed er als versiering nog wat extra mango bij omdat ik dit nog had liggen. Normaal is het enkel met passievrucht.

5 van 1 stem
PANNA COTTA MET PASSIEVRUCHT EN MANGO
Aantal personen: 3 personen
Ingrediƫnten
 • 225 g amandelmelk
 • 225 g room
 • 135 g suiker
 • 6 passievruchten
 • 4 blaadjes gelatine
 • mango (naar keuze)
Bereiding
 1. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat ze weken.

 2. Bereid het mengsel van melk en room. Meet de juiste hoeveelheden melk en room en doe ze samen in een pot op een matig vuur.

 3. Doe de suiker bij het mengsel.

 4. Lepel het vruchtvlees van de passievruchten bij het melkmengsel. 

 5. Mix het geheel met de staafmixer fijn zodat er geen pitjes meer van de passievruchten in zitten. Zeef nadien het mengsel nog eens.

 6. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze onder het warme mengsel. Roer met een garde.

 7. Giet het mengsel in glaasjes naar keuze. Laat 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Werk nadien af met de mango en eventueel wat verkruimelde koekjes. 

Eet smakelijk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *